Bra lön som elektriker

Det lönar sig verkligen att bli elektriker. Det är en relativt kort utbildning; gymnasieutbildning. Efter en gymnasieutbildning på tre år, kan du sedan kvalificera dig genom att kvalificera dig inom någon specialisering osm elektriker. Snittlönen för elektriker ligger på hela 32.000 kronor i månadens, innan skatt.  Att arbeta som elektriker innebär ett relativt varierat liv beroende på var du jobbar. En del elektriker arbetar inom industrin och jobbar då inriktat på industrelektricitet och arbetar mest som övervakare över elsystemet. 

Variationsrikt arbete som elektriker

Arbetar du på företag, kan du arbeta med alla möjliga olika uppdrag. Vissa arbetar med egna företag och tar då olika sorters uppdrag. Då kan det inbegripa allt från att dra elen för nya vägguttag, till komplicerade elinstallationer i stora nybyggen, elskåpsplanering. Den ena dagen är knappast den andra lik, samtidigt som du får nya utmaningar och nya problem att lösa. 

Allt viktigare att inte slösa med energi 

Då kan du ge goda råd om eldragningar, lösningar som gör att kunden kan spara el och energi. Det kommer att bli allt viktigare i framtiden att alla sparar på energin. Den varma sommaren och höjningen på jordens medeltemperatur som forskarna tror kommer att gå mot 3 grader gör att alltfler kommer att vilja dra sitt strå till stacken. Då kan man som konsument välja olika inredning till både kök och badrum, tlll exempel som kan spara energi, såsom kranar och blandare, belysning och så vidare.

Miljömedvetenhet mer än en trend

Vi tror att miljömedvetna vla kommer att bli mer än en trend. Vi ser redan nu alltfler maskiner som kommer att drivas av el. Därför kommer efterfrågan på hållbara ellösningar att bli allt viktigare. Som elektriker med kunskap om vad man kan göra med el, hur man kan lösa efterfrågan på el och kan man som elektriker göra ett allt viktigare arbete. 

Gott om arbeten för elektriker i storstadsregionen

Bor man i Uppsala, till exempel kan man mer eller mindre räkna med att få gott om arbete. Arbeten i både Stockholm och Uppsala lär inte minska den närmaste tiden för elektriker och konkurrensen är inte stor när det kommer till denna typ av jobb. Satsar man på elektrikeryrket behöver man inte vara orolig för arbetslöshet eller att få låg lön. Som elektriker kan man komma att arbeta bland annat med elinstallationer, reparationer och udnerhåll av elcentraler, belysningar, golvvärme eller med stamrenoveringar. Läs mer om vilka ma kan tänkas få som elektriker i Uppsala på: elektrikeruppsala.nu.

17 Jul 2018