Bergvärme Stockholm - tips och råd

Funderar du på bergvärme i Stockholm? Det är en riktigt bra start, men innan du går vidare med din plan så finns det några saker att tänka på. Bergvärme i Stockholm är överlag en riktigt bra idé. Du som villaägare kan sänka dina kostnader för uppvärmning och energi med närmare 80 % - varje månad.

Ser man till förra årets vinter och de höga elpriserna så är detta en investering, som i kombination med exempelvis bättre isolering, kan skapa riktigt bra ekonomiska förutsättningar för framtiden. Du kan, genom bergvärme i Stockholm, göra dig mer oberoende och samtidigt också göra gott för oss alla. Bergvärme ger grön energi och det handlar om ett aktivt val för att fasa ut fossila bränslen - något som gör gott för både miljö och klimat.

Klart och slut - då är det bara att välja bergvärme i Stockholm då? Nej, det är inte riktigt så enkelt. Här nedan följer några tips och råd om bergvärme och hur du ska tänka gällande detta.

  • Dyr initial kostnad. Bergvärme ger överlägsen effekt, men det är också den energilösning som bär högst kostnad i början. Tvingas du borra för djupt så kan det handla om ett nollsummespel där du får svårt att hämta ikapp den initiala investeringen. Viktigt är att du tar hjälp med att undersöka möjligheterna innan och där de geologiska förutsättningarna måste vara goda. Om inte så finns andra värmepumpar som även de kan sänka dina kostnader.
  • Rätt installation. Lika viktigt är att du väljer rätt företag för installation och planering av bergvärmepumpen. Det måste optimeras för dina behov och för hur exempelvis din villa ser ut. Planeringen och installationen är avgörande för effekten. Se alltid över erfarenhet och var noga med att ta referenser innan du väljer en partner. Rekommenderat är även totalentreprenad och hjälp av samma firma från start till mål.
15 Feb 2024