Bänkskiva Göteborg - tips och råd

Funderar du på att investera i en bänkskiva i Göteborg? En bänkskiva är vanligast att se i köket, men fler och fler börjar också upptäcka fördelarna med att exempelvis använda sig av natursten och skapa ett mer homogent intryck - en röd tråd - genom att använda sig av bänkskivor i badrummet eller som exempelvis fönsterbrädor.

Just natursten är ett material som ger det där lilla extra: din bänkskiva höjer upp det estetiska intrycket i exempelvis ditt kök till en helt ny nivå. En bänkskiva i exempelvis marmor är tidlös, elegant och passar in mot all typ av inredning - utan att ta över showen totalt. Men, hur ska man välja rätt bänkskiva i Göteborg och vad är viktigt att tänka på? Vi radar upp några punkter att ha i åtanke och vi fokuserar här på en bänkskiva till köket.

  • Hållbarhet. Tänk på att köket kan innebära en hel del tuffa tag. Det innebär att din bänkskiva i Göteborg måste vara ganska hård. Det finns en uppsjö av olika naturstenar som lämpar sig bra - eller mindre bra - i ett kök. Ta gärna hjälp av en återförsäljare!
  • Hygien. Fördelen med natursten och en bänkskiva i sten snarare än i trä är att det blir mer hygieniskt. En bänkskiva av trä kan med tiden få en massa springor och mindre blessyrer dit bakterier snabbt söker sig. Det är långt ifrån optimalt i samband med matlagning. En bänkskiva i natursten håller sig jämn och slät och den är dessutom enkel att hålla ren. Använd bara en microfiberduk och torka av med jämna mellanrum.
  • Tänk på syra! Vissa naturstenar - marmor, exempelvis - är känsliga mot syra. Det gamla husmorsknepet om att använda ättika bör testas i andra rum och på andra ytor än din bänkskiva i Göteborg. Undvik även rengöringsmedel som har en högre surhetsgrad och som innehåller en massa kemikalier. Det kan skada ytan och göra den solkig och ful.

Mer om bänkskivor hittar du på denna websida: bänkskivagöteborg.se

25 Sep 2022