Badrumsrenovering Eskilstuna - tänk på detta

Under senare år har man sett en tydlig trend i att svensken prioriterar det egna hemmet på ett sätt som aldrig tidigare skett. Vi renoverar, bygger nytt och bygger om och vi väljer att lägga pengar på våra bostäder framför exempelvis resor, bilar och andra extravaganser. Givetvis så har den pågående pandemin en förklaring i detta, men det finns även andra skäl till renoveringsboomen vi ser. En tydlig sådan handlar om det uppenbara: vi vill skapa hem som vi verkligen trivs i och som ger oss lugn och trygghet.

Några platser sticker också ut. Köket och badrummet ligger ständigt i topp när man ser privatpersoner renovera i sina hem. Av förklarliga skäl. Köket har kommit att bli mer av en samlingsplats än vad det tidigare varit. Det är där vi samlas för att umgås som familj och i och med att man ser ett ökat intresse för matlagning så har också behoven av större plats och men genomtänkta ytor blivit efterfrågade.

Badrummet å sin sida sätter en ton för hela bostaden. En badrumsrenovering gör att resten av bostaden känns lyxig - vilket också gärna blir ett bestående intryck för gästerna. Har du en villa i Eskilstuna och genomför en badrumsrenovering så kommer den att fungera som en viktig del av första intrycket om du bjuder hem gäster. Ser man till badrummet så finns även en annan viktig funktion som många söker aktivt efter idag: vi vill hitta ställen för avslappning, för att få vara ifred och för att kunna varva ner. En badrumsrenovering i Eskilstuna kan fungera som en möjlighet att reducera stressen i vardagen.

Välj en professionell badrumsrenovering i Eskilstuna

Det finns gemensamma nämnare mellan en köks- och en badrumsrenovering. En sådan handlar om kostnaden. Det handlar om två stycken dyra projekt. Ser man till en rimlig uppskattning för kostnaden för en badrumsrenovering så är en summa mellan 12-30.000 kronor/kvm något att luta sig mot.

Hur mycket det kostar beror naturligtvis helt på A) vilket material man väljer och B) hur mycket man de facto kan göra själv. Men oavsett vilket: räkna med att det kommer att kosta lite pengar. Ska du genomföra en badrumsrenovering i Eskilstuna i ett rum på 10 kvm så kan du - inklusive rot och där du valt professionell hjälp - räkna med att det åtminstone kostar från 120.000 kronor och uppåt. Även ett kök kostar mycket att renovera, men där kan du ofta göra mer saker på egen hand. Däri finns en viktig skillnad.

Rådet är nämligen att du i samband med en badrumsrenovering tar hjälp. Det kostar mer pengar - men det är värt det i längden. Tyvärr ser man att vatten- och fuktskador ökar i Sverige och inte sällan så är det hemmaprojekt i badrummet som ligger bakom. Dessutom så finns krav från försäkringsbolag också. Om det sker en vattenskada i samband med att en badrumsrenovering skett så ska man kunna visa upp att jobbet skett på ett fackmannamässigt sätt. Vilket innebär dokumentation och där man kan visa exempelvis vilken rörmokare och elektriker som arbetat. Om detta saknas så kan det bli svårt att få ersättning för skadorna - och dessa skador tenderar att sticka iväg ganska påtagligt dessutom.

Genom att ta professionell hjälp med en badrumsrenovering så får man en trygghet och en säkerhet om olyckan skulle vara framme. Dessutom så får man ett bättre resultat och ett bra bollplank för att skapa ett badrum som ligger i linje med den stil, smak och de behov man har. Det är definitivt värt det, även om den initiala kostnaden kan verka avskräckande.

22 Dec 2021