Attefallshus som gästboende i Stockholm

Behöver du ett extrahus i trädgården? Ett attefallshus där du kan inhysa släktingar och vänner? Det finns många olika modeller och storlekar att välja bland för dig som bor i Stockholm.

Tjugofem kvadratmeter är tillräckligt för att kunna inhysa den tjocka släkten när de vill komma på besök. Eller så kan du använda kvadratmeterna till att skapa ett eget boende till ditt äldsta barn. I ett attefallshus i Stockholm kan du själv välja vilka funktioner du vill ha. Kanske enbart sovrum, med ett loft för extra sovyta. Eller så skapar du ett helt hem med badrum, kök, vardagsrum och ett sovloft. Det bästa av allt är att du kan göra precis som du vill, så länge du inte överskrider ytan för komplementbostad.

Ett eget attefallshus

Idag är det många som faktiskt hyr ut attefallshus som boende i andra hand. För den som är student, ensamstående eller som veckopendlar, kan det vara ett prisvärt och lagom boende. Om hyresvärden har tänkt igenom upplägget så har du också troligen en liten täppa och en uteplats bara för dig själv. Kanske till och med en uppfart för din bil. Men det kan även vara ett bra sätt att bo på när du flyttar hemifrån för första gången, eller om du vill bo billigt ett tag för att spara pengar till något roligt. Attefallsbostaden är fristående och gör att du kan få känna en frihet, även om huset ligger på samma tomt som någon annan bor på. Kanske dina föräldrar.

14 Sep 2021