Att lyckas med sin fasadrenovering i Göteborg

Då och då behövs en fasadrenovering. Med sitt utsatta läge på blåsiga västkusten är det inte konstigt att fasaderna på husen i Göteborg slits extra mycket.

Västkusten må vara vacker. Fiskelägen och en mysig skärgård bidrar till en gemytlig stämning i denna del av Sverige. Med närheten till havet kommer dock ett klimat som inte är helt fördelaktigt för bebyggelsen. Hårda vindar och salt vatten tär på husfasader i och omkring Göteborg.

Det är därför inte märkligt att det då och då behövs en fasadrenovering av högsta kvalitet i Göteborg, en riktig uppfräschning som återger forna glansdagar till huset. Vad som krävs vid denna renovering beror bland annat på husets struktur och vad det är byggt av.

Är det alltid dyrt med en fasadrenovering i Göteborg?

Många ställer sig frågor kring huruvida man behöver anlita ett proffs för sin fasadrenovering i Göteborg. Oro kring att renoveringen ska kosta många tusentals kronor är vanlig och ofta det som gör att husägare skjuter på den behövda fasadrenoveringen, även om detta på sikt kan skada huset.

Ju oftare man väljer att se över sin fasad, desto längre håller den. Det är därför klokt att inte dra sig för att lägga tid och pengar på en fasadrenovering i Göteborg. Små medel kan rädda fasaden på sikt och göra att man slipper ge sig på en gigantisk renovering där nästintill allt måste göras.

Kan man göra en fasadrenovering på egen hand?

Stora delar av en fasadrenovering i Göteborg går att fixa på egen hand. Att tvätta av fasaden, till exempel, är en syssla man med enkelhet kan lösa själv. Har man ett trähus kan man även fixa smärre snickeriarbeten utan större förkunskaper. Att byta ut en murken bräda i fasaden löser de flesta.

Klurigare kan det vara för den som har ett putsat hus. Är detta fallet kan det vara klokt att ta in ett fullblodsproffs när det blivit dags för en fasadrenovering av högsta klass. Att putsa ett hus på ett snyggt sätt kräver ofta en hel del erfarenhet samt verktyg som inte alla har liggande hemma.

14 Aug 2023