Anlita rätt företag vid din badrumsrenovering

Att man kunnat se en ökning av antalet renoveringar i och med att rot-avdraget är både självklart och glädjande. Dels så har denna ökning inneburit ett stort uppsving för byggbranschen i stort och gjort att många nya företag startat och att dessa även kunnat anställa fler människor. Sett ur privatpersoners perspektiv så har rot-avdraget gjort att många ansett sig ha råd att förverkliga de drömmar de haft – men som man tidigare inte haft råd med. Rot-avdraget har alltså i och med detta enbart varit positivt och det finns inget att anmärka på vare sig från byggbranschens håll eller från de vars boenden kunnat renoveras till ett bättre pris?

Nej, tyvärr så är det inte riktigt så och för att förklara en av de största negativa följderna av rot-avdraget så måste vi se till ett tidigare problem som man ville lösa i och med införandet av denna generösa skattesubvention. Förr om åren – innan rot-avdraget – så var det nämligen vanligt att man utförde svartjobb och att detta också var något som aktivt efterfrågades hos privatpersoner och kunder.

Detta har i stort sätt upphört – men istället har man sett att svartjobben ersatts av något ännu värre: fuskjobb; fuskjobb som framförallt synts i de större städerna i Sverige. Det vill säga – en badrumsrenovering i Göteborg kan sluta upp i ren mardröm för ägaren till bostaden – trots att han anlitat en firma för ändamålet.

Det har helt enkelt visat sig att den ökade efterfrågan som kommit efter rot-avdragets införande har gjort att många aktörer åtar sig jobb som de saknar kompetens och – framförallt – utbildning för; och då det kommer till exempelvis ovan nämnda badrumsrenovering (ett projekt som visat sig vara extra populärt) så innebär detta att man riskerar kostsamma vattenskador.

Så här väljer du ett företag för din badrumsrenovering

I Göteborg, Stockholm och Malmö måste man alltså som kund vara ytterst medveten om denna problematik och här gäller lite andra metoder än i övriga Sverige om man ska anlita en firma för en badrumsrenovering och använda sitt rot-avdrag.

För att förenkla här så tänkte vi rada upp några punkter som kan vara användbara om man bor i Göteborg och står inför att anlita en firma för en badrumsrenovering. Följer man dessa så är man inte utan risk – men man minimerar åtminstone dessa väsentligt.

  • Hur har tidigare kunder upplevt detta företag i Göteborg, finns det bilder från någon tidigare utförd badrumsrenovering av företaget i fråga? Ju mer du undersöker – desto mindre blir riskerna att råka ut för ett fuskjobb.
  • Du kommer att kunna få till stånd ett billigt pris tack vare rot-avdraget. I och med detta så ska du inte lockas av att välja den absolut billigaste firman för din badrumsrenovering. Ett alltför lågt pris fungerar ofta som en indikation på vilken kvalitet som egentligen finns hos företaget.
  • Finns det rörmokare, plattsättare och elektriker hos företaget som du ska anlita för din badrumsrenovering? Se till att få se yrkesbevis och se till att du får träffa de anställda som ska genomföra jobbet innan du skriver ett kontrakt.

Här finns ett seriöst företag som erbjuder totalentreprenad vid renovering: www.badrumsrenoveringigöteborg.se.

26 Mar 2017