Anlita experter på badrumsrenovering i Örebro

Behöver ni renovera badrummet i ert hem i Örebro? En badrumsrenovering är inget man kan göra själv. I stället ska man anlita våtrumscertifierade hantverkare.

Ett badrum håller inte hur länge som helst och det är viktigt att man byter ut tätskikt och andra material innan de är uttjänta. Annars kan man drabbas av fukt- och mögelskador, vilka kan vara mycket kostsamma att åtgärda. Man brukar säga att ett badrum håller i mellan tolv och femton år.

Då det är viktigt att tätskikt och avlopp blir rätt installerade ska de hantverkare som utför arbetet vara våtrumscertifierade. Frångår man detta och det senare uppstår ett försäkringsärende på grund av felinstallationer kan man nekas ersättning. Det bästa brukar därför vara att ta hjälp av en byggfirma som är specialiserad på just badrumsrenovering.

Så planerar man inför en badrumsrenovering

Ett nytt badrum kan i stort sett kosta hur mycket som helst då både material och inredning finns i alla möjliga prisklasser. Det första man ska göra är därför att bestämma hur mycket renoveringen får kosta. Fundera över vilken stil badrummet ska ha och om det är något med det gamla badrummet som måste ändras.

Till en badrumsrenovering i Örebro behöver man ofta hjälp av både plattsättare, rörmokare, elektriker, målare och snickare. Därför är det enklast att ta hjälp av en byggfirma med totalentreprenad och som är specialiserad på just badrumsrenovering. Då får man allt samlat på en faktura, vilket brukar innebära att man också får ett bättre pris.

25 Mar 2024